2017. május 23., kedd

WORKSHOP: Made by You


Ez a műhely egy kicsit kilóg a sorból, hiszen a Made by You-ban elsősorban nem workshopokat tartanak, ide bármikor be lehet térni alkotni. A Made by You egy kerámiafestő-műhely,  ahol a kerámiaformád (több, mint  100 féle forma közül!) kiválasztása után önállóan alkothatsz. A MBY munkatársai természetesen bármikor a rendelkezésedre állnak,  eligazítást adnak a kerámiafestés mibenléte felől, vagy ha épp megakadtál, esetleg elrontottad  másképp képzelted el a mintát, kreatív ötleteikkel segítenek a továbbhaladásban.
A kerámiaformák között számtalan bögre, kis- és nagytányér, müzlistál, különféle apró figurák, váza, sószóró, szappantartó, sőt még vajtartó is megtalálható.

Temérdek technika közül lehet választani, amiket az első alkalommal szívesen be is mutatnak a MBY-ban:  színátmenetes festés, visszakaparás, pöttyözés, nyomdázás, csipke-technika, buborék-technika.... a lehetőségek és a variációk száma végtelen. A mintát előre megrajzolhatod ceruzával, vagy kerámiaindigó segítségével is a felületre varázsolhatod, égetés után egyiknek sem lesz nyoma.

A műhelyben profi festékmázakkal dolgozhatsz, meseszép színek állnak a rendelkezésedre. A festék sajátossága, hogy a festéskor halványabb színű, matt , csak az 1000°C-on  történő  kemencés égetés hatására lesz gyönyörű élénk és fényes. Tehát miközben fested, csak elképzelni tudod, hogy majd milyen lesz égetés után, így mindig gyermeki izgalommal megyünk az elkészült kerámiákért.
A kerámia elkészültére ugyanis 2-7 napot várni kell, ami alatt kiégetik a formákat. 


Mindamellett, hogy nagyszerű a MBY alapötlete, úgy gondolom, hogy legalább ugyanannyit tesz hozzá a Csapat, a MBY munkatársai, akik mindig segítőkészek, mosolygósak és lelkesítőek.

Először 2014. decemberében, egyikünk névnapja alkalmából jártunk itt, azóta pedig meg sem tudnám számolni mennyi délutánt töltöttünk a műhelyben.  A MBY személy szerint az egyik kedvenc szabadidős elfoglaltságom: teljes kikapcsolódás, igazi flow-élmény vár rám itt minden alkalommal.

Mit lehet itt csinálni?

Festéssel varázsolhatod egyedivé a kerámiatárgyakat.


Ki(k) szervezi(k)?

 A MBY csapattagjai között találhatsz pszichológust, porcelánfestő művészt, közgazdászt, mérnököt...ami közös bennük, hogy egytől-egyig kreatívak, kedvesek és rendkívül inspiráló személyiségek.


Hol találom, hol tudok rá jelentkezni?

 MadeByYou PEST
Telefonszám:+36 20 597 0893 (Ezen a számon tudsz a pesti MadeByYou-ba asztalt foglalni.)
Cím: 1053 Budapest, Királyi Pál utca 11.
MadeByYou BUDA
Telefonszám: +36 20 955 3984 (Ezen a számon tudsz a budai MadeByYou-ba asztalt foglalni.)
Cím: 1122 Budapest, Városmajor utca 28/a.


 Mennyibe kerül? 

Attól függ, melyik kerámiaformát választod. (2490Ft -14490Ft) Az ár magában foglalja a kerámiaformát, a festékeket, eszközhasználatot, a színtelen mázat és a kiégetést is.


Milyen hosszú a foglalkozás?

Csak tőled függ, nincs időkorlát. Nekünk az a tapasztalatunk, hogy a MBY-ban csak úgy repül az idő, 2-3 óra észrevétlenül eltelik.







Ha tetszett a bejegyzés akkor oszd meg másokkal is!
Ha továbbra is szívesen olvasnál tőlünk like-old a facebook oldalt, vagy kövess pinteresten!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése