2017. április 27., csütörtök

Díszfák a kertben

A kertünk kifejezetten hosszúkás, körülbelül 700 négyzetméteres, pont jó méret :) A korábbi 3D-s terveken még csak nagyjából van megtervezve, ami biztos, hogy a két hatalmas mogyoróbokor marad. Az épületek pedig adottak: az üvegház is és a Kisműhely is marad ahol van :) Valamelyik hétvégén, ha szép idő lesz neki állok lefesteni az üvegház vázszerkezetét, mert már elég rozsdás. Ezenkívül a Kisműhely tetőszerkezetét is újra kell festeni.




Az idei nyár végére teljes kertfelújítást is tervezünk, tereprendezés, füvesítés, gyümölcsfák és díszfák ültetése. Kérdéses, hogy Disznó, hogy fogja tolerálni, hogy nem mehet rá a füvesítés alatt álló területre. Hatalmas feladat lesz, de már nagyon várom, remélem az időjárás is kedvez majd nekünk.
Korábbi cikkben inspirációs képeket már gyűjtögettem.




Gyümölcsfából már vettünk egy őszibarackot, de szeretnék még további két fát vásárolni, az egyik cseresznye lesz a másik még kérdéses. Díszfáknál fontos, hogy ne szemeteljenek, a levele ne rongálja a füvet, ha lehet ne allergizáljon és nagyon jó lenne, ha gyorsan nőne. A legutóbbi Oázis kertészeti akcióban vásároltunk egy japán juhart, a zöld verziót. Gyönyörűséges, szépen nő.




Ezek a díszfák a kedvenceim:




1. Páfrányfenyő (20-35 m magasra nő):


Early morning sun shines through the leaves of a 65-year-old Ginkgo biloba at Winterwood, in the Adelaide Hills....:
Ginkgo | Gaia Herbs Farm | Brevard, NC:




2. Ujjas juhar (6-10 m magasra nő) :




Cool Coral Japanese Maple method Seattle Traditional Landscape Remodeling ideas with bainbridge island boulder entry gravel Japanese maple naturalistic northwest modern northwest style ornamental grass:
Japanese maple. I would love to find a japanese maple tree for our zone.:




3. Szelídgesztenye (30 m magasra is megnőhet):




Chestnuts most annoying trees ever. do not ever plant in your yard.:




Ti hogy döntenétek?


Ha tetszett a bejegyzés, likold a facebook oldalam, vagy kövess pinteresten!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése